Mindannyiunk vágya, hogy ne csak ismerjenek, hanem megértsenek!

A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg!
Tevékenységeink

Az alapítvány célja:

Az alapítvány nevében is kifejezésre kerülő célja, hogy elősegítse az emberek, népcsoportok és nemzetek közötti megértést, szociális, kulturális és nyelvi értelemben egyaránt. Az alapítvány az evangélium hirdetésével, a keresztény alapra helyezett társadalom építésének támogatására jött létre. Céljának tekinti az emberi értékek kibontakoztatását, új értékek megteremtésének elősegítését.
Az alapítvány célja az oktatási, szociális és keresztény közösségi munka támogatása, a munkához szükséges létesítmények megépítéséhez pénzügyi fedezet megteremtése, és a létrehozott intézmények fenntartása.

Az alapítvány jogosult
 a felajánlott 1% adó gyűjtésére.

Adószám: 18358810-1-03

Tevékenységünk bemutatása:

1. Napsugár Tábor

Minden év nyarán megrendezésre kerül napközis jelleggel Kunszentmiklóson általános iskolás korú gyermekek számára. Az izgalmas témákba burkolt erkölcsi tanítások mellett, változatos programokon vehetnek részt a gyerekek. A napirendben váltják egymást a jobbnál jobb, sportos, zenés és kézműves foglalkozások.

2. Idegennyelvi Tábor

Ez is egy nyári, napközis programunk. A hatékony tanulást anyanyelvi lektorok is segítik, így lehetőség nyílik a nyelvtanulásban fontos négy alapkészség - hallás utáni megértés, olvasás, írás és beszéd - fejlesztésére, külön hangsúlyt helyezve a mindennapi társalgás gyakorlására.

3. Családi Napok

Évente két-három alkalommal kerülnek megrendezésre. A kirándulásokon bárki részt vehet, aki szeretne egy jó társaságban kikapcsolódni.

4. Szeretetszolgálat

Az alapítvány minden évben több alkalommal oszt szét ajándékot a rászoruló gyerekek és családok között. Folyamatosan gyűjtünk használt ruhákat és bútort. 2007 óta minden karácsony előtt cipősdoboz-gyűjtő kampányt hirdetünk meg. Az összegyűjtött csomagokat határon túli magyar gyerekekhez juttatjuk el.

5. Napsugár Klub

Játékos alkalmak gyerekeknek minden vasárnap délelőtt az iskolai év alatt a táborban szövődött barátságok ápolására.

Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket,
és ne tiltsátok el tőlem őket,
mert ilyeneké az Isten országa

Márk 10:14

A weboldal a Megértés alapítvány tulajdona!
Tartalmát felhasználni csak az alapítvány hozzájárulását követően lehetséges!